esmaspäev, 5. september 2016

Jaluta kooli!


5. – 9. september on Audentese erakoolis temaatiline nädal  „Jaluta kooli!“. 

Selle nädala raames püüame rohkem tähelepanu juhtida ohutule liiklemisele ja ergutame  lapsi ja nende vanemaid kooli tulema turvaliselt ja keskkonnasõbralikult. 

Lapsed armastavad jalgsi käia ja jalgrattaga sõita ning läbi praktika omandavad nad kogemusi liikluses. Lapse teadlikkus on kasulik nii keskkonnale kui õpilase tervisele. Jätkusuutlike liikumisviiside  kasutamine vähendab autode hulka ja parkimisprobleeme  kooli ümbruses.  

Õpilased on oodatud kooli jalgsi, tõukerattaga, jalgrattaga (7-12 a laps võib sõita ilma juhiloata kõnniteel, jalgrattateel ning  kõnni- ja jalgrattateel), rulluiskudel, ühistranspordiga. Kindlasti peavad lapsed rattaga kooli tulles kandma kiivrit, sest ohutult liiklemine on esmatähtis. 

Õpilased, kes elavad kaugel ja on seetõttu  sunnitud autoga kooli tulema, saavad samuti olla keskkonnasäästliku liiklemisviisiga. Sellisel juhul tuleks peatada auto koolimajast eemal  ning juhatada sealt lapsed kooli jalgsi. 

Lapsega koos kooli tulles palume lapsevanemal juhtida tähelepanu liiklus-märkidele, et laps õpiks võimalikult varakult tajuma ümbritsevat liikluskeskkonda.   

Kommentaare ei ole: